O vacanță sau un concediu, pe care mulți l-ar petrece prin muzee, piețe, magazine sau la terase….eu am stat doar pe terenul de tenis și mi-am răsfățat ochii și inima cu meciuri de calitate, jucători de top și soare din plin alimentându-mi în continuare pasiunea pentru sport.
De unde a plecat totul?
Am auzit la știri, la actualități cum ar zice bunica , că turneul de la Madrid patronat de Ion Țiriac se va desfășura anul acesta cu spectatori, într-o capacitate mai redusă ce-i drept. Atât mi-a trebuit. Seara am auzit vestea a doua zi la prânz aveam deja biletele cumpărate și de avion și de acces, cazarea am lăsat-o ultima, așteptând să mai scadă un pic prețurile, aici a ieșit românul din mine.
De ce la Tenis?
Pasiunea mea pentru sport nu și-a cunoscut încă limita, v-am mai spus-o eu și înainte prin alte articole.
Nu regret o secundă decizia pe care am luat-o. Am stat două zile full în tribună la tenis și nu pe terase, prin muzee sau prin alte locații iubite de turiști.
Și sincer, nu stiu câți oameni și-ar sacrifica o vacanță mai ales de Paște ca să meargă pe stadioane, când ar putea să se îndoape cu ouă și cozonac sau să lenevească în canapea.
Despre experiența spaniolă, chiar dacă a fost puțină, voi scrie într-un alt articol.
Madrid Open
Să vă pun în temă de la început. E un turneu de Masters de 1000 de puncte, adică un pic mai slab din punct de vedere punctaj decât unul de Grand Slam. Se desfășoară în fiecare an în luna mai, se întinde pe 2 săptămâni, la Madrid unde bifează prezența cei mai galonați sportivi din circuitul de tenis, atât fete cât și băieți. E mai mult o încălzire pentru Roland Garros.
Informații
Înainte să plec, am căutat pe toate site-urile posibile și imposibile dar nu am găsit pe cineva care să fi scris despre turneu, cum a fost experiența sau câteva opinii despre asta.
Așa că am plecat ca un june în neant iar ce a urmat a fost la superlativ.
Bilete, costuri și avantaje
Biletele le-am luat de pe site-ul lor nu de pe OLX sau mai știu eu ce platforme de bișniță, altfel riști să rămâi pe la garduri. Trebuie menționat că biletele se împart pe sesiuni.
Sesiunea de zi – începe dimineața la 11:00 ora locală și se încheie în jurul orei 18:00 ora locală, finalul sesiunii poate suferi modificări deoarece partidele nu au o durată fixă.
Sesiunea de seara – începe adesea la ora 19:00 dar poate fi influențată de durata meciurilor din sesiunea de zi și se întinde până tărziu în noapte. În general sesiunea de seară curpinde două meciuri.
Pentru a fi sigur că nu ratez vreun meci mi-am luat la ambele sesiuni pentru două zile, pe stadionul principal, Manolo Santana.
Dacă deții bilete pe terenul principal ai acces și pe celelalte terenuri ( mai puțin terenul 2 și 3 ), unde adesea jucătorii se antrenează sau se desfășoară meciuri mai puțin importante între jucători mai slabi clasați.
Costul pentru patru sesiuni ce însumează două zile a fost de 130 de euro. Pentru sesiunea de zi prețurile porneau de la 27 de euro iar pentru sesiunea de seară au ajuns până la 35 de euro.
Dar atenție, costurile se modifică în funcție de cât de mult avansează competiția. Biletele pe care eu mi le-am luat au fost pentru optimi la feminin și turul al doilea la masculin.
Localizare
Se ajunge destul de ușor, cel puțin cu metroul.
Complexul Caja Mágica este la 750m de stația de metrou San Fermín-Orcasur, Madridul având o rețea de metrou foarte dezvoltată care te duce dintr-un colț în altul al orașului într-un timp relativ scurt.
Acces
Accesul se face în baza buletinului sau pașaportului, fiecare cu ce are, și biletul pentru ziua și sesiunea în curs.
Accesul interzis cu lichide de orice natură, dar este permis accesul cu aparat de fotografiat, încărcător sau baterie externă.
Meciuri și jucători
Când mi-am cumpărat biletele erau anunțate toate numele mari de pe ambele tablouri, inclusiv Federer, Djokovic, Nadal sau Garbine Muguruza. Mai departe a mers doar Nadal pentru că ceilalți s-au retras sau au suferit accidentări.
Dar am avut ocazia să văd meciuri ce au avut pe teren jucători foarte importanți precum Nadal, Kvitova, Halep, Barty, Swiatek, Mertens, Bencic, Keys, Sabalenka, Sakari, Thiem, Tsitsipas, Zverev, Dimitrov, Nisikori sau Verdasco.
În total am asistat la vreo 14 meciuri atât pe stadionul central cât și pe cele adiacente.
Măsuri anti-covid
În toată incinta toate persoanele erau obligate să poarte mască chiar și masurile de distanțare au fost respectate.
În tribună erau două scaune libere între persoane și pe modelul un rând ocupat și unul gol astfel încât să se păstreze o distanță de siguranță și toată lumea să plece sănătoasă înapoi acasă.
Pe data viitoare..
2 Responses
[…] de tenis.De asta n-am mai prins bilete la Madrid, despre care v-am mai povestit aici.Da’ acum de când nu mai e turneul lui Țiriac, parcă nici nu-mi mai place.Glumesc, […]
[…] 2021 după pandemie mergeam prima oară în Spania, prima oară la tenis. În 2023 am zis că e cazul să mă întorc.Multe stele tinere în tenis meritau să sacrific și […]